Hva kan jeg gjøre for deg eller ditt firma?

 

La oss si han velger raden i midten. Plukk opp de andre kortene fra bordet og legg dem, med billedside ned, underst i håndbunken.
Nå har du på en smart måte fått plassert ruter 7 som nummer 9 fra bunnen. Spre de 4 valgte kortene ut på bordet med billedsiden ned,
med ca. 5 cm. avstand mellom hvert kort.
Fortell tilskuerne at du har 10 som lykketall og at du håper dette skal hjelpe deg med å lykkes i dette eksperimentet.
Så sier du: ”Hvis f.eks ditt kort viser seg å være en firer, legger jeg seks kort med billedsiden ned på kortet, fordi 4 pluss 6 er 10.
Er kortet en syver legger jeg på 3 kort, fordi 7 pluss 3 er 10.”

La oss si at kortet til venstre på bordet er kløver 5. Snu kortet med billedsiden opp og legg 5 kort med billedsiden ned på femmeren, men la halvparten av kløver 5 være synlig.
Gjenta dette med de tre neste kortene. Hvis det dukker opp et billedkort kan du be tilskueren selv velge hvilket ensifret tall det skal være og legge på kort i henhold til dette valget.

Du har nå 4 kort liggende på bordet med billedsidene opp. Disse er halvveis dekket av kortene fra håndbunken.
Be tilskuerne om å legge sammen verdien av kortene. La oss si at det er en femmer, en firer, en tier og en treer. Summen er 22.
Be tilskueren telle 22 kort fra håndbunken ned på bordet. Deretter ber du den som har lappen om å lese opp forutsigelsen.
Snu det 22 kortet og vis at du har rett!!

Dette tricket er funnet opp av en matematiker. Øv deg gjerne sammen med en venn for å hjelpe hverandre med å gjøre fremførelsen best mulig. Så kan du jo prøve deg på en eller begge av foreldrene dine!

Lykke til!!

1 | 2 | 3

Eivind Løwig | Harald Haarfagres gate 10B | 0363 Oslo | Tlf. 22 69 23 05 | Mail: eivind.lowig@getmail.no 
WebLinken © 2007